Hard work! tegen Grasshoppers

Tegen Grasshoppers kregen we een zone press tegen. Het duurde even voordat we hier tegen konden spelen. Spelers leveren genoeg energie maar de tegenstander dwingt een hoger niveau van fundamentals af. We zien meer terug van de structuren die we trainen, maar het komt ook aan op details. Op trainingen wordt o.a. gewerkt aan handelingssnelheid, passing, het zien van de ring en elkaar en nog veel meer andere zaken die het spelen zullen vergemakkelijken. Nu zijn we nog veel met de tegenstander bezig waardoor we overzicht missen. Maar dat hoort en past bij de ontwikkelingsfase. Op trainingen wordt dit uitgelegd en besproken maar zien we ook allemaal de niveaustappen die gemaakt worden.

Op dit moment hadden we nog alle moeite met de druk en eindigde het kwart in 8 – 31.

Het tweede kwart waren we beter bestand tegen de druk. We komen aan aanvallen toe, maar merken dat we nog net wat ervaringsbeelden en wedstrijduren missen om meer te kunnen doen. Toch komen we dit kwart meer aan ons eigen spel toe. Verdedigend komen we te kort en dwingen we te weinig af. We zijn vooral aan het reageren in plaats van aan het bepalen. Grasshoppers pakt te vaak een drive door het midden. Aan de verdedigende kwaliteiten moet dus ook gewerkt worden. Ook in de omschakeling zien we dat we vaak te traag zijn of het (mentaal) niet altijd volhouden om de passlijnen dicht te lopen. Wat helpside and recover defense betreft zien we wederom meer terug dan de vorige wedstrijden. Het kwart wordt verloren met 6 – 18 voor een ruststand van 14 – 49.

Na rust speelt Grasshoppers half court waardoor we meer spelaandeel krijgen. In de set offense geven de tegenstanders nog veel druk, maar op deze manier viel er veel te leren en ervaring op te doen met het spelen van de aanval en het toepassen van door de tegenstander gepresenteerde oplossingen. Het grotere spelaandeel is terug te zien in de kwartscore van Juventus. Dit had meer kunnen zijn gezien de kansen die we kregen. Maar onder de blijvende druk komt het op details aan en daar wordt nog hard aan gewerkt. We verliezen het kwart met 8 – 20 voor een tussenstand van 22 – 69.

Ook het laatste kwart blijven de dames hard werken. De eerste vijf minuten vergeten we onszelf te belonen. Het staat dan 25 – 80 en dus maakt Grasshoppers een run van 3 – 11. De laatste vijf minuten is er weer meer samenhang en is de scoreverdeling 7 – 12. Het kwart werd dus verloren met 10 – 23 voor een eindstand van 32 – 92.

Geduld is een schone zaak. De dames hebben een hoge trainingsopkomst, trainen 3 keer per week hard en maken stappen. Het is goed om te zien dat we steeds meer terugzien van wat er getraind wordt. Er wordt op training sinds een paar maal een hoger uitvoerings –en concentratieniveau bereikt dan ooit tevoren. De volgende wedstrijd is aanstaande zondag uit tegen Den Helder. We zullen dan naar Den Helder gaan o.a. met onze spelersbus.