MU20 wint tweede wedstrijd op rij

Zaterdag 28 september moest MU20 naar Zoetermeer voor een wedstrijd tegen Zoebas. Vorige week begonnen we heel slecht tegen Waterdragers, waardoor we ons de hele wedstrijd moesten terugvechten van een 0 – 10 achterstand. Het doel voor deze wedstrijd tegen Zoebas was dus in ieder geval om met meer focus en concentratie aan de wedstrijd te beginnen.

In het eerste kwart opent Ensar voor ons de score. Vervolgens loopt de tegenstander iets uit, omdat wij verzuimen om vijf vrije worpen erin te gooien. Gelukkig hebben wij Jason die met een driepunter AND ONE, vier punten op rij scoort. We winnen het kwart uiteindelijk met 11-15. Het doel om gefocust te beginnen hebben we in ieder geval behaald.

Het tweede kwart begint Zoebas sterk met zes punten op rij. Wij herpakken ons, maar kunnen niet voorkomen dat de Zoetermeerders langszij komen. Verdedigend laten we wat steken vallen en verliezen daardoor dit kwart met 22 -15 voor een ruststand van 33 – 30 in het voordeel van Zoebas.

Tijdens de rust bespreken we een aantal zaken die beter moeten. Iedereen gelooft erin dat we beter zijn dan de tegenstander. We beginnen het derde kwart met onze sterkste opstelling met als doel flink uit te lopen op Zoebas. We hebben niet de knallende start die ik had verwacht, maar komen desondanks snel op gelijke hoogte. Met een driepunter van Bayu en nog één van Jason, is het momentum in ons voordeel. De sterke opstelling blijkt te werken en we winnen dit kwart met 18 – 29. De tussenstand, na wederom een sterk derde kwart, is 51 – 59 voor Juventus.

Het laatste kwart zijn we beter aan het rebounden. Vooral Bedirhan is sterk onder het bord. We komen er snel uit en lopen een paar prachtige fastbreaks, waardoor we met vier minuten op de klok, met 59 – 78 voor komen te staan. Jason is duidelijk de uitblinker in dit kwart met 14 punten! Zoebas neemt een time-out. Wij bespreken onze tactiek voor de laatste minuten. Met 19 punten voorsprong is de klok in ons voordeel, dus ik geef de opdracht om langere aanvallen te spelen, de bal rond te passen totdat we een makkelijke score kunnen vinden. Dit blijkt uiteindelijk moeilijker dan gedacht. De drang om toch punten te scoren blijkt groter dan het geduld om de bal rond te laten gaan. Een aantal gemiste, moeilijke schoten gevolgd door breaks van Zoebas en zij komen terug tot 7 punten. We maken het onnodig spannend, maar winnen uiteindelijk met 72 – 79.

Deze wedstrijd komen er zelfs vier spelers in de dubbele cijfers; Jason (29pt), Bayu (11pt), Ensar (11pt) en Bedirhan (10pt). We hebben wederom als team hard gewerkt en zijn deze keer goed begonnen aan de wedstrijd. Het leermoment voor deze keer is het einde van de wedstrijd, waarin wij niet slim spelen en de tegenstander onnodig terug laten komen in de wedstrijd. We moeten leren om meer geduld te hebben en te zoeken naar makkelijkere scoringskansen.

Zaterdag 5 oktober hebben we weer een thuiswedstrijd. We spelen om 19:15 uur tegen Rowic.

Kom de jongens aanmoedigen!