MU20 wint eerste thuiswedstrijd

MU20 moest zondag hun eerste thuiswedstrijd spelen van dit seizoen. De tegenstanders waren de Waterdragers uit Nieuwerkerk a/d IJssel. De vorige wedstrijd hadden we uit verloren tegen Cangeroes en het doel voor de thuiswedstrijd was het verbeteren van punten die niet goed gingen in die uitwedstrijd. Het rebounden/uitboxen moest beter, de transitie van verdediging naar aanval moest sneller lopen en verdedigend moesten we meer druk zetten.

Met die doelen in het achterhoofd begonnen we aan het eerste kwart tegen Waterdragers. Na 2 minuten stonden we echter 0 – 10 achter, dus tijd voor een time-out. Na een aanmoediging om harder te werken, kwamen wij ook aan scoren toe. De tegenstanders bleven echter ook scoren, waardoor het eerste kwart werd verloren met 16 – 28.

Het tweede kwart begonnen we wat meer in ons spel te komen en onder leiding van Bayu kwamen we punt voor punt dichterbij. Verdedigend werd er meer druk gezet, waardoor Waterdragers moeilijker tot scoren kwamen. Halverwege het kwart kwamen we daardoor terug tot 31 – 33. Daarna was de focus en intensiteit toch weer wat gezakt en liep de tegenstander weer wat uit. We winnen dit kwart met 19 – 15, maar staan met rust nog achter met 35 – 43.

Het derde kwart gaat gelijk op, maar door 2 driepunters van Jason en 1 driepunter van Yusuf komen we terug tot 50 – 52. Waterdragers neemt een time-out, maar het momentum ligt duidelijk bij Juventus. Aangemoedigd door het publiek blijven we druk zetten in de verdediging en komen we er aanvallend snel uit. Hierdoor winnen we dit kwart met 27 – 10 en eindigt het derde kwart met een 62 – 53 tussenstand.

In het vierde kwart begint Waterdragers sterk met een 6 – 0 run. Aanvallend loopt het bij ons niet zo lekker, waardoor de tegenstanders terugkomen tot 68 – 68. Voor Waterdragers is de koek dan wel op. Ze zijn met minder man, zichtbaar vermoeid en komen ook in foutenlast. Dankzij een sterk kwart van Bayu, die zowel verdedigend hun guard afstopt en aanvallend zijn vrije worpen raakt, maken wij een 7 – 2 run voor een eindstand van 75 – 70.

Van de 11 spelers kwamen er 9 aan scoren toe. Drie spelers kwamen zelfs in de dubbele cijfers; Jason (27pt), Bayu (18pt) en Martje (10pt). We hebben als team hard gewerkt, maar we moeten vanaf de eerste seconde gefocust zijn en de druk/intensiteit brengen die we in het derde kwart lieten zien. Dit nemen we mee in het leerproces naar de volgende wedstrijd.

Volgende week spelen we om 17:00 uur een uitwedstrijd tegen Zoebas.