Juventus wint uit van Grasshoppers

Thuis hadden we gewonnen met 84 – 30. Vandaag zouden we het een en ander gaan oefenen. We zouden een deel van de wedstrijd half court spelen. Zoals in het vorige verslag vermeld, is de verwachting dat we dan makkelijker zouden kunnen aanvallen. Zeker als we de ruimte van het veld beter zouden benutten. We liepen warm, constateerden fijne borden en ringen en gingen aan de slag.

Het eerste kwart begon voortvarend. Er werd niet gefloten door de beginnende scheidsrechters, maar het liep niet uit de hand. In dit geval waren wij een keer de fysiek zwaardere tegenstander en dus was het niet in ons nadeel. Wel werden we veel foutief afgestopt, maar de tegenstander kwam er nog minder makkelijk langs. Het kwart eindigde in 2 – 15.

In het tweede kwart werd er ietsje meer gefloten, maar nog steeds veel te weinig. Hier en daar begonnen wat lichte irritaties te ontstaan. Ondertussen werd er lekker doorgewisseld, maar er miste wat structuur in de aanval. Het fysieke spel maakte het niet makkelijker. Een aantal minuten bleven beide teams zonder score. In de mindere periode komt Grasshoppers terug tot 9 – 19. Na orde op zaken te hebben gesteld schieten we door naar een ruststand van 9 – 30. Het kwart werd dus gewonnen met 7 – 15.

Na de rust spelen we heel even full court man to man. Al snel schakelen we om naar half court man to man. Dit resulteert zoals verwacht in breaks waarbij we het hele veld voor ons hebben liggen. Er wordt snel omgeschakeld en omdat we de ruimte op het veld beter gebruiken, wordt scoren nog makkelijker. In deze fase is het mooiste samenspel van de wedstrijd te bewonderen. Het kwart wordt gewonnen met 6 – 22 voor een tussenstand van 13 – 52.

In het laatste kwart merk je dat we de uitdaging missen. Mindere kwarten worden ook te makkelijk gewonnen. Er wordt hard gewerkt, maar soms zijn we slordig vanuit overmoedigheid. Hierdoor krijgt Grasshoppers wat extra balbezit. We letten een paar keer niet goed op in de verdediging waardoor Grasshoppers nog een paar keer tot scoren komt. Het niveauverschil is echter groot. Wanneer we even focussen lopen we snel weg qua puntenverschil. Het kwart wordt gewonnen met 9 – 22 voor een eindstand van 22 – 74.

Volgende week spelen we tegen DAS. We gaan vol voor de winst. Nodig zoveel mogelijk mensen uit om te komen kijken. Bij winst staan we gedeeld eerste. Dat zou een geweldige prestatie zijn. Ook tweede zou een geweldige prestatie zijn, maar winnen is altijd het leukst.

Bijzondere statistieken: Zoë 8 rebounds / Luka 9 steals / Renske 4 assists / Rezzan 14 punten. 9 van de 11 speelsters kwamen aan scoren toe.

Volgende week er tegenaan. Voor mindere periodes is weinig ruimte. DAS is te goed daarvoor en zal dat meteen afstraffen. Dus op tijd naar bed!