VU14-2 wint uit van Squirrels

De thuiswedstrijd bleek dat de meiden moeite hadden met deze fysiek grotere tegenstander. Tegen het einde van het derde kwart stond Squirrels dan ook voor. Uiteindelijk werd het verschil vooral in het vierde kwart gemaakt en zodoende ogenschijnlijk makkelijk gewonnen met 53 – 38. Vandaag trad VU14-2 door omstandigheden aan met maar 7 speelsters.

In het eerste kwart komt VU14-2 wel in kansrijke posities, maar de afronding ontbreekt. Daarnaast verdedigt Squirrels met 2 grote dames die in de bucket blijven hangen en duidelijk geen man to man spelen. Het fysiek kleinere team van Juventus heeft daar moeite mee. Verdedigend wordt er hard gewerkt waardoor Squirrels dat fysieke voordeel ook echt nodig heeft om te kunnen scoren. Aan het einde van het kwart heeft Squirrels maar 10 punten gemaakt. Helaas maakt VU14-2 er zelf slechts 5!

In het tweede kwart neemt Zehra het team mee op sleeptouw. Ze zou dit kwart 8 van de totale 10 punten maken. Daarnaast wordt er door het hele team steeds keihard gewerkt en schikt niemand terug van de grote fysieke verschillen. Dit kwart zijn de rollen dus omgedraaid en wordt Squirrels op 6 punten gehouden en scoort Juventus er 10. De tussenstand is daarom 16 – 15 in het voordeel van Squirrels.

Na de rust wordt er harder gespeeld en speelt VU14-2 prima tegen de zone op. De scheidsrechters fluiten de tweede helft meer tegen het fysieke geweld van Squirrels. Het is nu niet alleen meer Squirrels die fysiek hard speelt, maar VU14-2 heeft zich prima aangepast. Ilayda neemt het scorende stokje van Zehra over en wordt door goed teamspel in staat gesteld om dit kwart 7 punten te scoren. Anderen weten ook bij te dragen door als team goed te verdedigen. VU14-2 zet dit kwart meer druk en dat loont. Het kwart wordt gewonnen met 3 – 13 voor een tussenstand van 19 – 28.

In het vierde kwart loopt Juventus tegen meer fouten op, maar er zijn nog zoveel fouten te geven dat dit nadeel niet opweegt tegen de voordelen. Door heel veel druk te geven kan Squirrels aanvallend geen gebruik maken van hun fysieke voordeel. Aanvallend wordt de klok goed gebruikt en heeft VU14-2 erg veel geduld in de zoektocht naar een goede scoringskans. Ilayda scoort dit kwart 9 punten. Ook opvallend zijn de vele aanvallende rebounds die worden gepakt (10 in de hele wedstrijd waarvan 5 door Veyla). Het kwart wordt gewonnen met 4 – 15. De wedstrijd wordt op karakter gewonnen met 23 – 43.

De volgende wedstrijd die op de agenda staat is de absolute kraker Juventus VU14-2 tegen Rotterdam basketbal op zaterdag 6 april om 18.45 uur. Neem zoveel mogelijk familie en vrienden mee naar deze leuke en uitdagende wedstrijd!