VU18 verliest uit van Rivertrotters

Zaterdag werd de wedstrijd tegen VU18 van Rivertrotters gespeeld. Rivertrotters staat onderaan, maar heeft al diverse partijen nipt verloren, waar Juventus juist in spannende wedstrijden vaak aan de positieve kant van de balans uit kwam. Vanwege personele tekorten door blessures werd Rezzan uit VU14 meegevraagd om mee te doen. Het eerste kwart ging zeer moeizaam. Juventus kwam vaker in scoringspositie dan Rivertrotters. Helaas waren de doelpogingen soms gehaast en hadden de meiden ook tijd nodig om aan het bord en de ringen te wennen. De eerste drie pogingen van Rivertrotters gingen er wel meteen in, waardoor we al snel met 6 – 0 achter stonden. Nadat er in korte tijd nog meer ballen mis gingen verdween het zelfvertrouwen. Al snel kwamen we minder en minder in kansrijke posities. Rivertrotters kreeg daardoor juist vleugels en wist het kwart af te sluiten met een voorsprong van 17 – 5.

In het tweede kwart was duidelijk dat de meiden de gang van zaken niet wilden accepteren. Er werd harder gewerkt dan in het eerste kwart. Nog steeds was het scoren moeilijk, maar vooral verdedigend werd het Rivertrotters nu ook moeilijk gemaakt. Er werd ondertussen flink doorgewisseld waardoor iedereen een belangrijke bijdrage kon leveren aan het verloop van de wedstrijd. Ook Rezzan nam initiatief en wist al snel tot scoren te komen en assists te geven in de VU18 wedstrijd. Doordat we meer energie leverden verloren we het kwart met minder verschil dan het eerste kwart. Het werd 12 – 11 voor een tussenstand van 29 – 16.

De meiden hadden door dat het harde werken ervoor had gezorgd dat ook Rivertrotters nu niet zo gemakkelijk tot scoren kwam. Na de rust gooiden de dames er nog een schepje bovenop. Er werd heel hard verdedigd. Het zelfvertrouwen was zichtbaar weer aanwezig en dat zag je terug op het veld. Het scoren ging veel gemakkelijker. Daarom wisten de meiden dit kwart 19 punten te maken, tegenover 12 voor Rivertrotters. De tussenstand was daarom verkleind naar 41 – 35.

Juventus was niet te stoppen. De ploeg bleef erin geloven en komt met nog een minuut of 6 te spelen definitief voor. Rivertrotters vlucht in een zone verdediging. In deze zoneverdediging gaat het er fysiek hard aan toe wanneer Juventus probeert te scoren. De meiden moeten even acclimatiseren en een modus vinden tegen de zone. Het gevolg was dat Rivertrotters toch weer richting de 10 punten voor kwam. De meiden bleven vechten voor de winst. Alles klopte en alles klikte. En met zoveel zelfvertrouwen als ploeg, wordt er door Berfin vervolgens 2 keer een driepunter raak geschoten. Ook inside lukt het weer en komen we tot scoren. In de laatste momenten van de wedstrijd is het maar de vraag welke kant het uiteindelijk op zal gaan qua winst. Met nog 2 seconden te gaan bij een stand van 60 – 58 wordt een derde vrije driepunter genomen. Helaas gaat deze wel mis en verliezen de dames van VU18 met 2 punten verschil.

De meiden kijken nu al uit naar de thuiswedstrijd, waar vanaf kwart 1 al met de energie van de tweede helft gespeeld zal worden. Deze wedstrijd is op 13 april om 16.45 uur.