Juventus VU14-1 wint van Grasshoppers VU14-2

Grasshoppers VU14-2 was winterkampioen geworden in deze competitie. We spelen de tweede helft van het seizoen weer een klasse hoger om tegen dit soort teams te kunnen spelen. We hadden daarom veel tegenstand verwacht. Helaas bleek Grasshoppers wat geschoven te hebben met teams en meiden. We speelden dus niet tegen het team dat winterkampioen was geworden in de competitie waarin we nu spelen. De tegenstand was dan ook minder dan gehoopt. Want met meer tegenstand kunnen we meer leren. Helaas moesten we deze wedstrijd Carmen missen. Zij is een paar weken uitgeschakeld door een blessure.

Na het eerste kwart stond het al 26 – 4 en waren we al met de tweede wisselronde begonnen. In het tweede kwart waren we begonnen met het oefenen van een aantal zaken die we sinds kort op de training inoefenen. Later schakelden we om naar een andere verdedigingsvorm. Dit kwart werd gewonnen met 24 – 10 waardoor de ruststand al 50 -14 was.

We wilden in het derde kwart onze pressbreaker oefenen en een bepaalde aanval. Het zorgde voor wat verwarring omdat we nu veel aan het denken waren in plaats van ontspannen aan het spelen. Vervolgens ging Grasshoppers nog echt pressen ook en gooiden we in verschillende situaties wat ballen weg. Grasshoppers zette in 3 minuten een run neer van 2 – 6. Na een time out passen we het een en ander aan. Het duurde kort voor de motor weer opgewarmd was. Verdedigend gaat het wat beter en vooral het feit dat we weer gaan scoren en de bal niet in de aanval kwijtraken maakt verschil. Uiteindelijk winnen we het kwart toch nog met 13 – 10 voor een tussenstand van 63 – 24.

In het vierde kwart wisselen we lekker door en dus speelt iedereen nog even. Er wordt lekker samengespeeld en goed verdedigd. Zoals altijd kan de tegenpartij niet beweren dat ze harder hebben gewerkt dan wij. Er zijn mooie dribbelacties, mooie assists, steals en schoten te zien. Ook wordt de aanval een paar keren heel goed uitgespeeld. Een van de mooiste teamaanvallen wordt afgerond na een mooie pass van Sevim op Zarah die de bal rustig afmaakt. Er komt basketbal tactisch en technisch van alles voorbij. De tegenstanders worden op 6 punten gehouden. We maken er zelf 21. De eindstand werd daarmee 84 – 30.

Deze wedstrijd kwam iedereen aan scoren toe. Maarliefst 5 speelsters kwamen in de dubbele cijfers terecht qua score. Ook werd er door VU14-1 beter ge rebound dan de vorige wedstrijd. Uiteindelijk werden er 28 rebounds gepakt. Dat waren er veel meer dan vorige wedstrijd.

Gezien de uitslagen bij de andere wedstrijden zal de volgende wedstrijd dan echt tegen een goede tegenstander zijn. De komende 4 trainingen zullen we ons daar maximaal op voorbereiden. Ik kijk er naar uit!