VU14-1 wint van Helmink Heroes

Zaterdag 12 januari was het weer zover. Na 28 dagen werd er weer een wedstrijd gespeeld. En omdat we niet trainen in de kerstvakantie hadden we er pas 2 trainingen op zitten. We hadden nog geen wedstrijdritme en waren misschien nog wat roestig.

Ondanks dat er geen tijd was besteed aan verdedigen op de trainingen, zat dit deel wel goed. Aanvallen hadden we het eerste kwart moeite om te scoren. We kwamen in kansrijke posities maar misten nog een bepaalde scherpte. Ook met de aanval moeten we nog ervaring opdoen. Na het eerste kwart stond er een tussenstand van 13 – 2 op het bord.

In het tweede kwart kwam de onervarenheid in het spelen van de aanval wat meer naar voren. We hadden een aantal keer balverlies doordat de tegenstander door hun verdediging een betere uitvoering afdwong. Hierdoor kregen zij via breaks meer kansen op scores. Daarnaast waren we niet altijd even snel in de omschakeling en waren de tegenstanders met meer meiden in de rebound. Dat zorgde voor een 2 – 8 run voor Helmink Heroes en een tussenstand van 15 – 10. Het duurde even voor we deels een oplossing vonden. Het lek was nog niet helemaal boven, maar desondanks maakten we het kwart af met een spurt van 10 – 4. Het kwart werd zodoende gelijk gespeeld met 12 – 12 voor een tussenstand van 25 – 14.

In de rust werd 10 minuten lang gesproken over verbeterpunten. Kleine aanpassingen zouden grote verschillen veroorzaken. In het derde kwart werd een hoog niveau gehaald. Duidelijk was dat de besproken punten meteen goed werden uitgevoerd. De verdediging was erg strak en goed. De aanval liep al stukken beter. We liepen ook veel breaks en hielden daarbij goed overzicht op de mogelijkheden en maakten de juiste keuzes. We hadden nauwelijks balverlies. Ook bij het wisselen van spelers werd het niveau vastgehouden. Met dat niveau van spel kunnen we ook deze helft van het seizoen ver komen. Het kwart werd gewonnen met 26 – 4 voor een tussenstand van 51 – 18.

In het vierde kwart komen we nog tot 59 – 18. De laatste 3 minuten verliezen we de concentratie. We missen meer kansen en staan we soms aan de verkeerde kant van de verdediger. Dan is het voor Helmink een koud kunstje om de vrije lay up te maken. Doordat we de verdediging niet op orde krijgen en we veel balverlies hebben, zet Helmink in die laatste 3 minuten een 0 – 10 run neer. Het kwart werd verloren met 8 – 10. De eindstand werd daarmee bepaald op 59 – 28.

Al met al hebben we over de hele wedstrijd gezien een voldoende niveau gehaald, maar het was aanvallend gezien een beetje wisselvallig. De speelsters die daarna nog met VU14-2 meespeelden groeiden nog verder in die wedstrijd. Duidelijk is dat we even wedstrijdritme moesten oppakken. De kop is eraf. Volgende wedstrijd spelen we tegen Grasshoppers. Het zal de een van de betere tegenstanders zijn van dit seizoen. Een mooie uitdaging waar volgende week zeker klaar voor zullen zijn. Op naar de volgende winstpartij.