VU14-1 wint van Rotterdam

De speelsters die met VU14-2 meedoen hadden al een geweldige wedstrijd tegen Helmink Heroes achter de rug. En de dames hadden die pot in geweldige stijl gewonnen. Maar er stond ook nog de belangrijke wedstrijd tegen Rotterdam op het programma. Vorige wedstrijd werd met 20 punten gewonnen. De meiden waren een beetje gespannen, maar altijd weer blijkt dat we kunnen vertrouwen op wat we trainen en dus op wat we kunnen.

We gingen heel erg fel en vol vertrouwen van start. Het verschil in intensiteit tussen VU14-1 en Rotterdam was enorm. De wedstrijd start met een linker lay up van Rezzan. En dit illustreert nog een belangrijk verschil tussen de twee teams. Het is duidelijk dat we al een stuk verder zijn in de beheersing van basisvaardigheden dan tijdens de eerste ontmoeting. En omdat meerdere speelsters van ons team grote ontwikkelstappen hebben gemaakt, is ons team ook veel breder geworden. Er kan gewisseld worden, zonder dat het niveau van het team minder wordt. Elke speelster speelt een belangrijke rol in ons team. De felheid zorgt voor een 13 – 0 voorsprong na de eerste 5 minuten. Als het kwart eindigt heeft iedereen al gespeeld en staat er een stand van 25 – 4 op het bord. Rotterdam heeft dan slechts 1 veldscore gemaakt en 2 vrije worpen. Dat is een geweldige verdedigende prestatie.

Bij veel teams is een dergelijke vroege voorsprong een reden om een stapje minder hard te lopen en soms komen de tegenstanders dan goed terug. Dat is bij ons zeker nooit het geval. De meiden bleven op het gaspedaal drukken. Er zijn schoten, mooie dribbelacties naar het bord, fakes, powermoves, assists, rebounds en nog veel meer moois te bewonderen. Het tempo ligt hoog, de intensiteit ligt hoog en iedereen die het veld in komt haakt aan. Als de rook is opgetrokken staat er een ruststand van 40 – 13 op het bord en hebben al 6 van de 10 meiden gescoord. Het kwart eindigde in 15 – 9.

In de rust wordt afgesproken om te gaan voor een 100 – 30 eindscore. Dat betekent hard werken. Rezzan opent met een hele snelle score. In de eerste 5 minuten zetten we een 12 – 0 run neer voor een tussenstand van 52 – 13. Daarna wilde Rotterdam niet meer meewerken en ging stukken harder werken in zowel verdediging als aanval. Het werd voor ons daardoor moeilijker om te scoren. De laatste 5 minuten gaan we redelijk gelijk op waardoor het kwart eindigt in 62 – 23. Het kwart werd dus gewonnen met 22 – 10

Het laatste kwart spelen we aanvallend goed. Er wordt goed gekeken of we een medespeler kunnen aanspelen. Daardoor worden er veel mooie assists gegeven. Verdedigend zijn we minder bij de les en hebben we moeite met de omschakeling. Rotterdam speelt onze pressie verdediging handig weg met eenvoudige lobpasses. Vervolgens komt Rotterdam ook wat beter in het spel. We halen onze in de rust gestelde doelen niet, maar wat maakt het uit. Het kwart wordt gewonnen met 20 – 15. De wedstrijd wordt gewonnen met 82 – 38. (40 – 13 / 42 – 25)

9 van de 10 speelsters komen aan scoren toe. Drie meiden komen in de dubbele cijfers volgens de gegevens van de app. Imaad z’n statistieken geven aan dat er 4 meiden in de dubbele cijfers zijn gekomen (en die cijfers vertrouw ik meer). En de scores worden langzamerhand steeds wat gelijkmatiger verdeeld. Dat betekent dat we voor de tegenstander steeds moeilijker te stoppen worden. Verder geven Luka en Sevim ieder 3 assists wat goed is voor 12 punten in totaal.

De volgend wedstrijd is op zondag 9 december om 10.00 uur ’s morgens in Almere. Komende week gaan we weer trainen om ook dan een goed niveau te kunnen halen.