VU14-1 wint van Cangeroes

Compleet traden we aan in Utrecht. Na het praatje vooraf in een volle kleedkamer, het geconcentreerde warmlopen en het noemen van de basis 5 startten we aan de wedstrijd. De boodschap vooraf was om scherp te zijn en ons niveau te halen.

We speelden verdedigend een klein beetje anders dan gewoonlijk. Het gevolg was dat na balwinst de ruimte voor ons wat groter was. Dat kwam de aanval ten goede. Aanvankelijk kon Cangeroes aanvallend weinig tegen de verdediging van Juventus beginnen. Het duurt tot het begin van het tweede kart waar we een tussenstand op het bord zien van 4 – 29. Daarna komt Cangeroes ook scorend vaker door. Cangeroes zet een tussensprintje neer van 7 – 4 run en komt terug tot 11 – 33. Dan zet Juventus weer even orde op zaken en loopt uit naar 15 – 42. Dit is dan ook de ruststand.

Er wordt goed verdedigd en we hebben veel dreiging naar de basket. Er wordt tegen een hoog percentage gescoord. Ook afstandsschoten vinden de onderkant van het net. En daar trainen we natuurlijk ook op. Leuk om te zien dat het terug komt in de wedstrijden. Dat geldt ook voor allerlei andere fundamentals die we trainen. Goede dribbels, acties naar het bord en samenspel.

Het derde kwart zijn we niet wakker. Cangeroes krijgt te veel ruimte en maakt daar dankbaar gebruik van. Cangeroes komt terug tot 25 – 50. Het verschil wordt niet kleiner, maar het spel golft een beetje op en neer, licht in het voordeel van Juventus. Aan Juventuszijde houdt iedereen het hoofd koel en wordt er nog altijd lekker doorgewisseld en gezocht naar een combinatie van meiden die de voorsprong weer zal vergroten. Het derde kwart eindigt in een tussenstand van 30 – 64. Voor het vierde kwart begint spreken we af weer even terug te keren naar de basis van ons spel. We verdedigen of ons leven er vanaf hangt en halen vervolgens het niveau van het eerste kwart. Na een paar minuten in kwart 4 staat er een tussenstand van 32 – 75 op het scorebord. Cangeroes levert inmiddels veel minder energie en is blijkbaar op. De spelvreugde bij Juventus is zichtbaar en de meiden spelen goed. De teller stopt bij 34 – 88.

Kwart 1: 4 – 27 / Kwart 2: 11 – 15 / Kwart 3: 15 – 22 / Kwart 4: 4 – 24

10 van de 11 meiden komen aan scoren toe. Vier dames scoren in de dubbele cijfers, met season highs voor Zehra (14) en Rezzan (21).

Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Rotterdam. Hier zullen we wederom ons beste spel moeten spelen om te kunnen winnen van deze sterke en fanatieke tegenstander. Komende week zullen we weer hard trainen en ons hierop voorbereiden. Aan ouders en familie willen we vragen om te komen kijken, het zal ongetwijfeld een mooie wedstrijd worden.