Mannen U18: We gaan vooruit!

 

In een bijna uitverkochte sporthal Oost moesten de U18 mannen aantreden tegen de Rivertrotters uit Hardinxveld-Giessendam. De uitwedstrijd was weliswaar gewonnen maar zaterdag misten wij starter Berkay. Het eerst kwart verliep voorspoedig. Aan de hand van Yusuf liepen wij met een aantal soepele fast-breaks uit naar een 20-10 voorsprong. Voor de coaches was het mooi om te zien dat getrainde onderdelen verbeterd terug waren te zien in de wedstrijd.

Het tweede kwart werd goed doorgetrokken met een 38-16 ruststand. Het team wordt steeds minder afhankelijk van individuele bevliegingen want men passt beter en brengt elkaar daardoor in goeie scoringsposities. In het derde kwart vluchtte de tegenstanders in een 2-3 zone defense waar wij even aan moesten wennen. Dit haalde het tempo uit de wedstrijd maar dit kwart werd nog wel met 11-9 gewonnen. 7 van deze 11 punten kwamen uit de handen van Eddy die deze wedstrijd weer met veel energie en passie speelde. Toen eenmaal de highposts Martje en Kevin beter werden gevonden draaiden we lekker door. Onze eigen defense probeerden we met wisselend succes wat verder aan te halen. Hier is nog veel winst te halen. Het vierde kwart was voor K2 (Kevin & Kevin). De eindstand werd door hun scores op 61-32 bepaald.

Er is nog steeds veel ruimte voor verbetering maar de spelers willen beter worden en strijden met passie. We gaan de goede kant op. Volgende week gaan we verder op jacht naar de derde plek waar we met 3 andere ploegen om strijden.