VU14-1 verliest uit van Shooters

Deze wedstrijd werd op een voor ons ongebruikelijke dag en tijd gespeeld en wel op vrijdag om 19.30 uur in Bunschoten – Spakenburg. Om te anticiperen op de fileproblematiek van de laatste tijd vertrokken we vroeg richting bestemming. We kwamen veel te vroeg aan, kwamen bij een dichte sprothal aan en moesten daar een mouw aan passen. We verzamelden bij het warme restaurant van MacDonalds om op tijd weer richting Shooters te gaan. Gelukkig waren een aantal ouders bereid zo vroeg deze grote afstand te rijden voor ons team. Hier zijn we erg blij mee.

In de wedstrijd tegen Shooters haalden we vanaf het eerste kwart niet ons gebruikelijke niveau. Ook veel van de meiden zelf vonden dat ze onder hun basisniveau speelden. De coaches en de meiden zelf probeerden hier doorheen te spelen, maar dat lukte slechts af en toe. Desondanks ging de wedstrijd gelijk op en eindige het eerste kwart in 12 – 16.

Ook in het tweede kwart lukte het niet om ons gebruikelijke energieniveau te halen. De coaches en de meiden zelf waren druk aan de gang om de motor definitief aan de praat te krijgen, maar zonder succes. Voor het eerst dit seizoen begon ook de fluitstijl van de scheidsrechters een rol te spelen in de hoofden van de meiden. Terwijl er genoeg punten waren binnen onszelf om je druk om te maken. Shooters was scherper in het pakken van losse ballen, verdedigde goed en pakten veel meer rebounds. Ze maakten goed gebruik van de ruimte die ze aanvallend kregen en konden hun medespelers vrij makkelijk aanpassen. Kortom, we speelden niet zo goed. Maar desondanks bleef het qua score een gelijkwaardige strijd. Dat zegt ook veel (positiefs) over ons. Het kwart eindigde in 12 – 10 voor een ruststand van 24 – 26.

In het derde kwart blijft het beeld hetzelfde. Shooters loopt dan eindelijk uit naar een voorsprong van 39 – 32. Zoals gezegd lukte het ons heel af en toe een iets hoger energieniveau te bereiken waardoor we toch weer teugkwamen tot 39 – 37. Ongeveer op dit moment vragen enkele meiden zich af met welk kwart we eigenlijk bezig zijn. Shooters gaat steeds iets beter spelen en komt meer en meer in de wedstrijd. Normaal gesproken krijgen tegenstanders niet de kans om lekker in de wedstrijd te komen. Wij proberen de dominante ploeg op het veld te zijn, maar vrijdag waren we zoekende. Dit kwart pakt Shooters veel aanvallende rebounds en krijgen we het verdedigend niet sluitend. Shooters loopt dan uit naar 45 – 37. Het kwart werd verloren met 21 – 11.

We blijven achter de feiten aanlopen, blijven mat spelen en missen ook nog eenvoudige kansen onder het bord en / of open lay ups. Ook moet gezegd worden dat meiden zichtbaar balen en echt wel proberen om er doorheen te spelen. En is het nou het derde kwart of het vierde kwart? Het lijkt een totale off day te zijn. En is dat dan erg? Nee, dit hoort ook bij sport. Het levert ons ook veel op aan inzichten en zelfkennis die we weer kunnen gebruiken in een volgende wedstrijd. Je speelt soms een minder goede wedstrijd, dat is normaal. Maar wat neem je er van mee? Dat is de winst.

Shooters loopt verder uit naar 51 – 38 en de wedstrijd lijkt nu beslist. Na een time out besluiten we wat fysieker te spelen, blind te pressen, meer druk te geven en spelen we even met een team van alleen maar goede verdedigers. Misschien verandert dat nog de dynamiek van de wedstrijd. We komen ermee terug tot 51 – 44. Shooters komt er niet aan te pas. Helaas missen we dan toch ook weer belangrijke aansluitende scores en worden we enkele keren niet beloond als we duidelijk foutief worden afgestopt in een doelpoging. De twee teams komen qua niveau weer in balans waardoor de wedstrijd eindigt in 57 – 48 na een kwartstand van 12 – 11. Een terechte winst voor Shooters.

Maar in de korte tijd dat we in kwart 4 ons energieniveau benaderen, zetten we een tussensprint neer van 6 – 10! Dit was er dus voor nodig om de dominante ploeg op het veld te zijn. Op vrijdagavond is dat alleen wat lastiger blijkbaar ; )

Het was een leuke namiddag en avond en heb genoten van onze zoektocht naar een beter niveau tegen deze lastige tegenstander op vrijdagavond. Normaal winnen we samen, maar ik vond dat we vrijdagavond “goed” verloren hebben in een goede onderlinge sfeer. Ook verliezen doen we dus samen, op een sportieve en positieve manier. Daar kunnen we trots op zijn, want zoals je misschien weleens hebt gemerkt lukt het niet elke ploeg om “goed” te verliezen.

De volgende wedstrijd is op 24 november om 17.15 uur tegen Cangeroes.

1 reactie

  1. Supporter schreef:

    Jammer Goed gespeeld meiden, maar kunnen jullie ook iets zetten van andere teams zoals U16_1 en 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.