VU14-1 wint vijfde wedstrijd op rij

Zaterdag kwam BC Utrecht Cangeroes op bezoek. Deze tegenstander heeft alle wedstrijden tot nu toe verloren en maakte tot gisteren gemiddeld 21 punten per wedstrijd. Daarom was de verwachting dat we een makkelijke middag zouden hebben. Alhoewel we compleet waren, hadden maarliefst 6 meiden al een eerdere wedstrijd in de benen. Het was even afwachten hoe dat zou uitpakken.

Na bijna 3 minuten was de tussenstand 12 – 0. De tegenstander had moeite de bal in te nemen. We konden vervolgens ook makkelijk door hun verdediging heen komen. De tegenstander was, zoals altijd, fysiek sterker dan wij, maar dat was niet de doorslaggevende factor. Door goed te verdedigen kom je meer aan aanvallen toe dan de tegenstander en dat is wel een doorslaggevende factor. Door een tactische aanpassing van de tegenstander wordt het dan snel 16 – 4. Uiteindelijk zouden wij ook een tactische aanpassing doorvoeren om hun scoringskansen aan banden te leggen. Het eerste kwart eindigt in 26 – 6.

Deze wedstrijd proberen we wat verschillende dingen uit. Er staan combinaties van speelsters in het veld die we niet vaak als zodanig inzetten. En dat gaat hartstikke goed. Verdedigend geven we geen haarbreed toe. We blijven ook scoren. Na 5 minuten staat het 34 – 10. Er wordt lekker doorgewisseld dus we blijven fris spelen. Er wordt goed vrijgestaan en goed vrijgelopen, maar daar wordt niet altijd gebruik van gemaakt. Het is verleidelijk om zelf te scoren, maar als een medespeler er beter voor staat is het beter om die medespeler de bal te geven omdat de kans op scoren als team groter is. Een misser werkt weer breaks voor de tegenstanders in de hand en dat leidt weer tot tegenscores. Een les die we uit deze wedstrijd mee kunnen nemen. In delen van het kwart vergeten we de bal te stoppen en lopen we naast de aanvaller mee. Op die manier geef je uiteindelijk de baseline weg en dus kansen op scoren voor de tegenstander. Dit zie je ook meteen terug in de score. Het kwart eindigt in 21 – 8 voor een ruststand van 47 – 14.

In het derde kwart gaan we al snel veel kleiner verdedigen. Dat blijkt voor de tegenstander veel lastiger te zijn. De tegenstander komt dit kwart niet aan scoren toe. Terwijl Juventus wel blijft scoren. Er wordt veel gemist maar BCU Cangeroes levert de bal snel weer in voor nieuwe pogingen aan onze kant. Iedereen krijgt deze wedstrijd veel speeltijd, al is de speeltijd voor de speelsters zelf in dit soort wedstrijden nooit genoeg. Het kwart werd gewonnen met 19 – 0 voor een tussenstand van 66 – 14.

In deze wedstrijd is het moeilijk om de concentratie en de intensiteit vast te houden. Er wordt nog serieus gespeeld, maar het spreekwoordelijke heilige vuur is er wel uit. De tegenstander is moe, maar blijft proberen hun beste spel tegen Juventus neer te zetten. Bij Juventus krijgt iedereen nog een paar minuten speeltijd in dit kwart. We vergaten dat we half court man to man zouden spelen en gingen automatisch weer over op (minstens) 3/4 van het veld druk te zetten. Het kwart wordt gewonnen met 21 – 4 voor een eindstand van 87 – 18.

Deze wedstrijd komen wederom 10 van de 11 speelsters aan scoren toe. Twee speelsters komen in de dubbele cijfers. We pakken 36 maal balwinst met z’n allen en dat is nog zonder de keren dat we de afgedwongen uitballen meetellen. We pakken 14 aanvallende rebounds, waarvan we er helaas te weinig in punten om hebben gezet.

Ilayda scoorde eerder die dag voor VU14-2 25 punten en deed dat bij onze wedstrijd nog eens dunnetjes over met 22 punten. Een knappe prestatie die mede mogelijk werd gemaakt door het harde werken voor elkaar.

De volgende wedstrijd is op vrijdag 2 november om 19.30 uur in Bunschoten – Spakenburg. Dat betekent dat we ruim op tijd moeten vertrekken om op tijd te kunnen zijn vanwege de file gevoelige route. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat we hier een goede wedstrijd wegzetten om kans op het winterkampioenschap te houden.

En alhoewel we ruim wonnen van Shooters, zullen ze deze wedstrijd wel compleet zijn en erop gebrand zijn te laten zien dat de vorige wedstrijd geen afspiegeling is van wat ze werkelijk kunnen. Reken op veel tegenstand en een goede wedstrijd!