VU14-1 in topvorm tegen BC Shooters

Voorafgaande aan de VU14-1 wedstrijd speelde VU14-2. Vier 4 meiden zouden later ook een belangrijke rol in VU14-1 spelen. VU14-2 liet alvast zien wat hard werken is en VU14-1 zou datzelfde laten zien tegen BC Shooters.

De voorbereiding ging iets anders dan gewoonlijk. Omdat een paar meiden aan de jurytafel zaten en 4 speelsters meededen met VU14-2 had het niet veel zin om in de kleedkamer de afspraken door te nemen. Ook deden de 4 speelsters niet mee aan de warming up van VU14-1. Zij namen even rust en aten en dronken wat. Het kostte wat moeite om de overige meiden in de goede stand te krijgen. De warming up was ook korter dan normaal vanwege een uitgelopen wedstrijd. BC Shooters kwam vandaag met 7 speelsters. Gezien de gebruikelijke werklust van Juventus zouden ze al hun conditie moeten gaan aanwenden om 4 kwarten partij te kunnen blijven bieden.

De start ging stroef. We hadden nog niet de juiste verdedigers bij de juiste tegenstander weten te zetten. Daar maakte Shooters dankbaar gebruik van. Een van hun langere speelsters bleek ook meteen de meest balvaardige te zijn en te spelen als guard. Het duurde niet lang of we stonden 2 – 6 achter. Een snelle aanpassing in de verdediging bracht wat meer balans. Aanvallend kwamen we keer op keer in kansrijke posities. Maar de scherpte was er nog niet en dus werd er te veel gemist. Langzaamaan werd wel duidelijk dat we technisch beter waren dan de gemiddelde tegenstander. Het kwart werd dan ook gewonnen met 11 – 7.

Het verschil in kwaliteit en in werklust werd nog niet in punten uitgedrukt. Het bleef lastig om hun guard af te stoppen. En we hadden het vizier nog niet op scherp. Een duidelijke verhoging in verdedigende intensiteit had direct gevolgen. Na 5 minuten in het tweede kwart stond het dan ook 23 – 13. Rezzan helpt ons aanvallend op weg met 8 punten in ruim 5 minuten tijd. Ondertussen werken alle speelsters keihard aan de verdediging zodat de tegenstanders veel moeite houden om te scoren. Uiteindelijk gaat het aanvallend heel goed draaien en komen er dit kwart maarliefst 8 meiden aan scoren toe. De scores die gemaakt werden waren lay ups na insnijden, maar ook afstandsschoten en hele mooie 1 tegen 1 acties. Het kwart wordt gewonnen met 20 – 9 voor een ruststand van 31 – 16.

Ondertussen trekken meerdere meiden aan de scorebel. Er wordt goed samengespeeld. Het is ook duidelijk dat we met veel zelfvertrouwen spelen. Ook mooi om te zien is dat het aantal verdedigende specialisten in het team aan het stijgen is. Steeds meer meiden kunnen verdedigend de meest snelle tegenstanders correct afstoppen. Na de eerste 5 minuten staat het dan ook 41 – 21. Daarna proberen we de verdediging weer wat aan te passen. We laten de tegenstanders wat meer komen. Maar als we daarna de touwen aantrekken, hebben we het hele veld voor ons om naar de basket te gaan. En dat blijkt lekker spelen te zijn. In de volgende 5 minuten schieten we dan ook van 41 – 21 naar 55 – 26. We eindigen het kwart dus met een run van 14 – 5. Het kwart werd gewonnen met 24 – 10.

Het vierde kwart blijven we druk zetten, nadat de tegenstander het veld in wordt geleid. De verdediging staat goed, de passlijnen zijn vaak dicht. De tegenstander kan niet goed met de druk om gaan en draait zich dan ook vaak om met de rug naar de basket. Zo hebben we het graag. We kunnen de bal vaak onderscheppen of ze gooien hem zelf uit. Sevim laat de tweede helft zien wat ze in huis heeft door mooie acties naar het bord en Luka heeft het vizier op scherp. Zoë, Aisha, Zehra, Carmen, Zarah, Ilayda, Renske en Fatmanaz, iedereen scoort vandaag. De tegenstander was in het derde kwart al aardig moe gestreden en het werd in kwart vier niet makkelijker voor BC Shooters. De meiden hadden er duidelijk lol in en bleven de hele wedstrijd door hard werken. We startten dan ook met een 16 – 2 run voor een tussenstand van 71 – 28 na 5 minuten. De teller stopt uiteindelijk bij 77 – 31. Het kwart werd gewonnen met 22 – 5.

Met de kwartstanden: 11 – 07, 20 – 09, 24 – 10, 22 – 05 is het duidelijk dat we goed gespeeld hebben, en onszelf niet zijn vergeten te belonen. Alleen in kwart 1 vergaten we dat een beetje.

Alle speelsters kwamen aan scoren toe. Luka (16), Sevim (16), Zoe (12) en Rezzan (11) kwamen in de dubbele cijfers. Verdedigend was het eveneens 1 van de betere wedstrijden. De bal werd heel vaak afgestopt, de passlijnen zaten vaak dicht en de omschakeling was enorm snel. Het is goed zichtbaar dat we steeds beter worden en elke week zie je meiden stappen maken in hun ontwikkeling. Coaches, teammanager en het publiek hebben dan ook weer enorm kunnen genieten van het fanatieke spel.

Volgende week mogen we uit tegen Rotterdam Basketbal. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag om 14.30 uur.