Juventus VU14-1 – Grasshoppers VU14-3

Uit tegen Grasshoppers speelden we een van onze beste wedstrijden. Na drie kwarten stonden we 30 punten voor. Uiteindelijk verloren we kwart 4 en wonnen we de wedstrijd met 45 – 64. Inmiddels hebben we weer wat stappen gezet en dus was iedereen benieuwd naar de tweede ontmoeting. Grasshoppers scoort dit seizoen gemiddeld 41 punten per wedstrijd. Het was tot nu toe alleen Leiderdorp gelukt om Grasshoppers onder de 30 punten te houden. We hebben hard gewerkt aan de verdediging en dus ook daar was ikzelf benieuwd naar.

De stemming vooraf was goed. De meiden waren in goed humeur en dus werd ontspannen aan de wedstrijd begonnen. Na 5 minuten was de tussenstand 17 – 5 met een bijdrage van Luka met 12 punten in deze korte tijd. Ze was niet te stoppen. Verdedigende stond het zeer goed en dus had Grasshoppers alle moeite om te scoren. Het kwart eindigde in 25 – 7.

Nu was het zaak om de concentratie vast te houden aangezien de winst eigenlijk al binnen was. Er werd lekker doorgewisseld en dat resulteerde in veel frisse meiden in de verdediging. Scorend ging het bij vlagen was stroever, maar we pakten veel rebounds. Als we de rebounds niet pakten, hadden we wel vaak de bal snel weer onderschept. In het tweede kwart werd door maarliefst 7 verschillende meiden gescoord. Dat vind ik een top prestatie en zegt alles over de meiden als team. Het kwart werd gewonnen met 15 – 6 voor een tussenstand van 40 – 13.

In de rust werd besproken dat we scherp moesten blijven en meteen in het derde kwart weer vol gas moesten geven. Concentratie vasthouden en goed blijven spelen.

Na ruim 1 minuut had Grasshoppers gescoord, maar wij nog niet. Dit had zeker wel iets met concentratie te maken en dus werd er een time out genomen. We waren “vergeten uit de kleedkamer te komen”. De meiden begrepen wel wat er bedoeld werd en dus werd er een tandje bijgeschakeld. Nu scoorden 6 meiden van ons team. Met goed samenspel gingen we van 40 – 15 naar 56 – 19. Het kwart werd dus gewonnen met 16 – 4.

Ook het laatste kwart bleven we geconcentreerd en werd er hard gewerkt. Gedurende de gehele wedstrijd kwam terug waar we al die maanden op getraind hebben. Schoten, goede inzet van de juiste dribbels, mooie acties naar de basket, prachtige scores en als bonus vaak een perfecte pass naar een teamgenoot die er beter voor staat dan jijzelf. Het was weer enorm genieten. In het laatste kwart was het zover. De eerste keer dat werkelijk iedereen heeft gescoord. Ook dat is een enorme prestatie en zegt veel over het teamspel van onze meiden. Het kwart werd gewonnen met 20 – 7. De wedstrijd werd gewonnen met 76 – 26. Daarmee laten we ook zien dat we verdedigend de tegenstander weer onder hun gemiddelde score houden. En we zijn het tweede team dat Grasshoppers onder de 30 punten weet te houden. En dat doen we zonder hele grote meiden in de bucket te parkeren, maar door ECHT te verdedigen.

Na afloop werd het seizoen gevierd. Alle kleine en grote successen. Er werd door enkele ouders getrakteerd op een mooie taart met een afbeelding van het team op die taart. Aisha had lekkere donuts meegenomen. Maar na 5 minuten was er geen spoor meer te bekennen van de taart en ook niet van de donuts.

Nu rest ons nog de wedstrijden voor het NK. Dat zal different cookie zijn, maar we gaan ons best doen om zoveel mogelijk tegenstand te bieden. Het zal een leerzame zaterdag worden. Ik heb er ieder geval zin in.

Deze wedstrijd was een mooie afsluiting van ons competitieseizoen.

Dinsdag… gewoon hard trainen! Wie neemt ijsjes mee? En denk alvast na over een teamactiviteit / teamuitje?

Rezzan 2, Aisha 2, Zarah 2, Carmen 2 (mooi schot!), Fatmanaz 4, Zoe 5, Ilayda 6, Zehra 8, Sevim 12, Renske 16, Luka 17

Aantal tegenstanders hele seizoen: 7
Aantal verslagen tegenstanders: 6
Wedstrijden gespeeld: 16
Wedstrijden gewonnen: 10
Wedstrijden verloren: 06