Juventus VU14-1 tegen BS Leiden VU14-2

De uitwedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen met 35 – 51. Nu stond de thuiswedstrijd op het programma. Helaas verschenen we niet helemaal fit aan de start. Carmen is nog geblesseerd aan haar vinger, Rezzan had last van haar voet, Luka had last van haar knie en Renske was net een dag beter na ziek geweest te zijn.

Het eerste kwart ging scorend vrij moeizaam. Gelukkig had de tegenstander enorm veel last van de verdedigende druk die Juventus leverde. Daarnaast misten de tegenstanders erg veel. Zelf waren we ook op zoek naar wedstrijdritme. Het resultaat was dat het na 4 minuten pas 6 – 0 stond. Het bleef de rest van het kwart lastig om te scoren. Er werd geregeld gemist en we misten een bepaalde gretigheid en snelheid in ons spel. Het kwart werd desondanks makkelijk gewonnen met 12 – 0.

In het begin van kwart 2 speelt BS Leiden beter dan Juventus. Ze komen dan ook terug tot 16 – 9. Geregeld werkt de tegenstander harder dan wij en dat begint voor BS Leiden uit te betalen. Ook komen wij in foutenlast, waardoor de meest scorende speelsters langer op de bank plaats moeten nemen. We verliezen het kwart met 11 – 13 voor een ruststand van 23 – 13.

Ook al was het gebrek aan intensiteit, gretigheid en beleving in de kleedkamer besproken, BS Leiden vecht voor wat het waard is. Enkele keren spelen speelsters van BS Leiden tot wel 3 verdedigers van Juventus uit, voor een makkelijke score. Bij 25 – 17 begint het er op te lijken dat BS Leiden vandaag voor een verrassing kan gaan zorgen. Bij 27 – 17 wordt na bijna 5 minuten in het derde kwart een time out genomen. Hier wordt wederom het gebrek aan beleving, intensiteit en werklust besproken. We zijn veel beter, maar het komt niet tot uitdrukking in de score omdat we niet harder werken dan de tegenstander. De meiden geven dan aan dat de wedstrijd met harder werker inderdaad leuker kan worden en zo gaan ze weer het veld in. In de laatste 5 minuten van het derde kwart maakt VU14 er vervolgens 11 punten bij. Er wordt beter verdedigd, harder gewerkt en dat betekent dat BS Leiden weer moeite heeft met scoren. Ze scoren in die laatste 5 minuten zelf nog maar 2 punten bij. Het kwart werd gewonnen met 15 – 06 voor een tussenstand van 38 – 19.

In het laatste kwart blijkt definitief dat het lek boven is. De motor is eindelijk aangezet. Sevim weet geregeld door de verdediging te komen en te scoren of een vrijstaande teamgenoot aan te spelen. Vaak is het Zoë die vrij staat of een aanvallende rebound pakt en scoort. Samen combineren Sevim en Zoë dit kwart voor 21 punten. BS Leiden blijft hard werken en weet dit kwart 7 punten te maken. Maar onze meiden blijken de betere conditie te hebben, net wat vaardiger te zijn en spelen dit kwart met de juiste intensiteit en beleving. Ze laten dit kwart zien wat het verschil is tussen de twee teams en winnen het met 26 – 07 voor een eindstand van 64 – 26.

Vanaf de start van de wedstrijd speelden we de eerste 25 minuten qua intensiteit en beleving niet onze beste wedstrijd. We scoren in de eerste 25 minuten 27 – 17. Het is heel knap dat na de time out in kwart 3 de knop volledig omgaat en we weer gaan spelen zoals we kunnen. In de laatste 15 minuten werken we veel harder, is het energieniveau goed en spelen we met meer beleving en plezier. In die laatste 15 minuten van de wedstrijd scoren we dan ook 37 – 9!

Volgende wedstrijd moeten we tegen een betere tegenstander. We zullen dan vanaf minuut 1 alles moeten geven en er vol voor moeten gaan.

Scores:

Zoë 22, Sevim 18, Rezzan 7, Luka 5, Ilayda 4, Zarah 4, Fatmanaz 2, Aisha 2