MU18: “Chaos is het woord dat we bedacht hebben voor een orde die we niet begrijpen.”

MU18: Juventus – Cobra Nova: 

“Chaos is het woord dat we bedacht hebben voor een orde die we niet begrijpen.”

(Henry Miller, Amerikaans schrijver)

10:45 zaterdagochtend best vroeg…Op tijd komen is voor het puberbrein een lastige opgave.  De hormoonstorm en het slaappatroon verandert in de puberteit. Bepaalde delen in de hersenen ontwikkelen zich heel snel en dat zorgt soms voor wat onbalans.

Dat betekent dat ze ’s morgens vaak moeite hebben om op tijd uit bed te komen en dat ze in het weekend soms tot in de middag in bed blijven. Om 11:00 was het hele team wel binnen gedruppeld. Zo beschouwt was het mooi dat we allemaal überhaupt aanwezig waren. Jasper moest helaas passen door een gebroken pink die ergens achter was blijven hangen. Gelukkig wilde Gabriel invallen. Ook moest er 10 minuten voor aanvang nog een tante van het station worden gehaald . Kortom een voorbereiding laat zich het best omschrijven als complete chaos. Toch kan uit chaos orde ontstaan. Het warmlopen gebeurde namelijk desondanks nog redelijk geconcentreerd.

Het eerste kwart ging gelijk op en werd door een buzzerbeater van Bilal afgesloten met een 12-10 voorsprong. In het tweede kwart verliezen we bijna de grip op wedstrijd. De scheidsrechters hebben hun fluit gevonden en fluiten 16 fouten (tegen 2 in het 1ste kwart). Mogelijk hadden zij ook een kwartje nodig om wakker te worden. Het loopt stoef maar er wordt wel hard gewerkt.  Nr 74 van de tegenpartij is maar moeilijk af te stoppen en we rusten met 24-29 achterstand. We zijn enigszins gefrustreerd omdat we niet de mindere zijn maar wel achter staan.

(De rust wordt wel heel letterlijk genomen door Erdenay (17 punten))

Halverwege het 3e kwart loopt het verschil op tot acht punten (30-38). We haken aan maar het kraakt. Mede door een driepunten van Imran eindigt het derde kwart met 36-42 achter.

Dan worden de mouwen opgestroopt en staat het team op. Aanvallende rebounds compenseren voor gemiste schoten en geven tweede kansen. Schoten worden met vertrouwen genomen en de defense wordt gezamenlijk op slot gegooid. Dit levert een 11-2 run op en een 47-44 voorsprong op. De tegenpartij vlucht in een time-out. Het door adrenaline (of testosteron?) gedreven spel gaat soms ten koste van een P-tje links of rechts. Batuhan speelde verdienstelijk (9 punten en handjevol assists) maar mag met 5 P’s vanaf de bank het einde van de wedstrijd bekijken.

In de laatste minuten worden de mannen van de jongens gescheiden!

Weer dreigt de wedstrijd te kantelen want met 1:19 op de klok staan we gewoon weer 2 punten achter. Dan komt Imran met een big-time-driepunter 52-51. Maar weer komen we achter, 52-53. Met 21 seconden te gaan mag Eray naar de vrije worplijn. In de time-out die vooraf gaat wordt nog gespeculeerd of wat als eerste of tweede mis is. Niet nodig, ijskoud gooit Eray met mooie techniek en een boog beide vrije worpen raak.  Cobra Nova mist nog twee keer de kans op de gelijkmaker. Nadat Gabriel één van zijn twee vrije worpen raak heeft gegooid mist Cobra Nova nog één keer en is de wedstrijd binnen. Wat volgt is chaos, een pitch-invasion en een coach-knuffel. Langs de rand van de afgrond zijn we gegaan maar de W is in de pocket. Wat zou er mogelijk zijn als we ons tijdig zouden voorbereiden en we een hogere trainingsopkomst zouden hebben.

Wordt vervolgd na de AllStar break op 3 maart uit tegen Waterdragers.