VU14-1 eist tweede plaats op thuis tegen Squirrels

Op 30 september verloor VU14 de uitwedstrijd tegen Squirrels. Met rust keken we toen al tegen een 34 – 24 achterstand aan. Na het derde kwart stond het 46 – 36. Na 3 minuten in het vierde kwart stond het 49 – 40. Toen was de spreekwoordelijke koek op en werd er uiteindelijk met 65 – 42 verloren. Dit verschil was goede afspiegeling van het verschil tussen de twee ploegen. Dat verschil niet zo groot.

Vijf weken later, op 5 november, ontmoetten de ploegen elkaar in Schiedam voor de terugwedstrijd. Iedereen was benieuwd wat al die weken training en de opgedane ervaringen tijdens de competitiewedstrijden had opgeleverd en dus of een stunt tegen Squirrels mogelijk was. De tribunes zaten vol met familie en vrienden om de meiden te steunen.

De wedstrijd werd gespeeld met Sevim, Rezzan, Renske, Luka, Zoë, Carmen, Aisha, Zarah, Ilayda, Zehra en Fatmanaz. Zehra speelt bij XU12-1 en traint ook mee met VU14. Vandaag maakte zij haar eerste minuten op de hoge basket en had ze een hele mooie score.

Het eerste kwart werd door beide ploegen weinig toegegeven. De openingsscore bleef dan ook bijna twee minuten uit. Sevim voerde de meiden goed aan door aanvallend het voortouw te nemen en startte de motor door dit kwart 10 punten te maken. Er werd enorm goed verdedigd door alle meiden. Net als vorige week bleek de tegenstander daar veel moeite mee te hebben. In het eerste kwart hadden alle 11 meiden al in het veld gestaan. Het kwart werd gewonnen met 14 – 4.

In het tweede kwart herpakte Squirrels zich en zetten zij in 5 minuten tijd een run neer van 2 – 14 voor een tussenstand van 18 – 20. Gelukkig wisten wij ook de laatste minuten de balans weer te herstellen en gingen we de rust in met een 21 – 20 voorsprong. Het kwart werd verloren met 7 – 16 en dat was natuurlijk onderwerp van gesprek in de kleedkamer.

In het derde kwart kwam Juventus goed uit de startblokken. Door beide ploegen werd op hoog tempo gespeeld. Beide ploegen hadden veel dreiging naar het bord. Juventus nam snel een voorsprong, maar vooral nummer 7 van Squirrels legde zich daar niet bij neer. Zij zou dit kwart 14 van de 16 punten van Squirrels voor haar rekening nemen. Bij Juventus werd door 5 meiden in totaal 24 punten gemaakt. Bij Juventus was Rezzan dit kwart niet te stoppen. Zij scoorde dit kwart op een indrukwekkende manier 10 punten. Het kwart eindigde in 24 – 16 voor een tussenstand van 45 – 36.

In het vierde kwart komt Squirrels nog tot 45 – 39, maar daarna wordt het gaspedaal weer door de Juventus meiden ingedrukt. Bij Juventus scoren 6 verschillende meiden 15 punten bij elkaar. Er wordt ook weer heel goed verdedigd. Ook leek het erop dat de meiden van Juventus iets meer uithoudingsvermogen hadden. De tegenstanders worden zodoende op 10 punten gehouden voor een eindstand van 60 – 46. Negen van de elf meiden van Juventus kwamen aan scoren toe. Iedereen heeft keihard gewerkt om de punten in Schiedam te houden en dat is gelukt.

Zowel aanvallend als verdedigend was de ontwikkeling van de meiden ten opzichte van de eerste wedstrijd, goed te zien. Het was ook terug te zien in het verschil in resultaat: 65 – 42 uit verloren / 60 – 46 thuis gewonnen. Verdedigend betekent dit dat we 19 punten minder tegen kregen en dat we er aanvallend 18 meer gemaakt hebben. Door uitstekend teamwork kregen de meiden dat voor elkaar.

De volgende zal gespeeld worden tegen Zoebas thuis om 13:00 uur. Uit werd met grote cijfers gewonnen, maar er waren een aantal goede getalenteerde speelsters bij Zoebas, die zich vast willen revancheren. Tot 18 november zullen we ons voorbereiden op deze thuiswedstrijd. We hopen weer dat iedereen komt kijken naar onze hardwerkende meiden.

1 reactie

  1. Rabia schreef:

    Trots op deze meiden! Elke wedstrijd is het weer spannend!!