VU14 2017 – 2018 deel 1

Inmiddels hebben we een flink aantal trainingen achter de rug en drie wedstrijden gespeeld. Op de trainingen werken de meiden hard om hun basketbalvaardigheden (fundamentals) te verbeteren. De trainingsgroep bestaat uit 13 meiden en meestal zijn ze allemaal aanwezig op training. Met een enthousiaste groep van 13 dames is het fijn dat ik regelmatig ondersteuning krijg van co-trainers. Het is dan makkelijker om de groep te verdelen en veel persoonlijke aandacht te geven, zodat de meiden sneller stappen kunnen maken.

De spelersgroep bestaat uit Sevim (captain), Renske, Rezzan, Ilayda, Fatmanaz, Luka, Zarah, Zoey, Cheyenne, Carmen en Aisha. Een deel van de meiden heeft al wat ervaring opgedaan, maar een groter deel is nog niet zo heel lang aan het basketballen. Onze tegenstanders basketballen vaak al wat langer en dat verschil maken we met hard werken op de trainingen en tijdens wedstrijden langzaamaan goed.

Onze eerste wedstrijd was meteen tegen de kampioensfavoriet Leiderdorp. In het eerste kwart konden we het op elkaar ingespeelde team van Leiderdorp goed tegenstand bieden. We verloren het eerste kwart met 10 – 7. Er werd hard gewerkt en goed samengespeeld. Bij Leiderdorp maakten vervolgens twee basketbal-technisch en fysiek sterke meiden het verschil. Met een stand van 27 – 17 gingen we de rust in

In de eerste 6 minuten van het vierde kwart lieten de meiden nog even zien wat de potentie is van ons team. Verdedigend werd er hard gewerkt en dat zorgde ervoor dat Leiderdorp maar 6 punten maakten in deze zes minuten. Zelf scoorden we er 8.

Uiteindelijk werd de eindstand 61 – 31 voor Leiderdorp. Gedurende de hele wedstrijd kon je zien dat we op de goede weg zijn. Er wordt hard gewerkt op de trainingen en dat zie je terug in de wedstrijd. We verheugen ons op de return om opnieuw tegen deze sterke tegenstander te spelen.

Op zaterdag 30 september speelden we uit tegen Squirrels. Ook Squirrels had een paar meiden die fysiek en technisch iets verder zijn dan de meiden uit onze groep. In de wedstrijd proberen we dat verdedigend op te lossen. Ons team is heel verschillend en zo kunnen een paar meiden de wat sterkere tegenstanders goed verdedigen en een paar meiden kunnen juist de super snelle tegenstanders goed verdedigen. De ruststand was 34 – 24 in het voordeel van Squirrels. In het derde kwart konden we weer goed opspelen tegen Squirrels, maar het verschil bleef in stand. Het derde kwart werd afgesloten met een stand van 46 – 36. Doordat Squirrels uiteindelijk nog een paar breaks konden lopen, werd het verschil wat groter en eindigde de wedstrijd met een eindstand van 65 – 42.

Op 7 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Oegstgeest op het programma. In het eerste kwart ging het gelijk op en bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart eindigde in 12 – 8 in ons voordeel. Verdedigend werden de lessen uit de vorige wedstrijden steeds beter toegepast. Hierdoor kwamen we meer aan aanvallen toe en eindigde het tweede kwart in 15 – 8 voor een tussenstand van 27 – 16. In de rust werd afgesproken dat we meet verdedigende druk zouden geven. Dat gaf onmiddellijk resultaat. In het tweede kwart werden de tegenstanders op 3 punten gehouden en in het vierde kwart op 2 punten. De wedstrijd eindigde met een stand van 49 – 21. In deze wedstrijd was opvallend dat er heel goed verdedigd werd en dat de scores heel goed verdeeld waren. 9 van de 11 speelsters kwamen aan scoren toe. De meiden waren al snel een leuk team en kunnen het goed met elkaar vinden , maar ook op het veld wordt VU14 snel een goed team waar we elkaars talenten steeds beter weten te benutten. Ouders die de meiden hebben zien spelen zeggen dat het leuk is om het team aan het werk te zien en dat ze zien dat ze hard werken en elke keer een stukje beter worden.

De volgende wedstrijd is op 28 oktober om 15:45 uur tegen en in Zoetermeer. Dat betekent dat er 6 trainingen tussen zitten om samen verder te bouwen, zodat we ook die wedstrijd weer kunnen laten zien wie we zijn en waar we staan.