Sportlink – download de app

Vanaf dit seizoen is de NBB overgegaan op een nieuw ledensysteem. Dit systeem heet Sportlink en biedt meer mogelijkheden voor clubs en hun leden. Zo gaan we vanaf dit weekend werken met het Digitale Wedstrijdformulier bij onze thuiswedstrijden. Dat heeft een aantal gevolgen voor hoe we dingen normaal gesproken doen. Zo kun je in de “Basketball.nl” app aangeven of je bij je wedstrijd aanwezig bent. Op basis daarvan kan je coach de spelersopgaaf voor de wedstrijd van te voren inleveren en hoeft dat niet meer tijdens het warmlopen.

De app is beschikbaar op zowel de Google Play Store als de Apple iStore. Als je de app voor het eerst opent, kun je je registreren met het e-mail adres waarmee je bij de vereniging bent aangemeld. Mocht je niet kunnen registeren met het e-mail adres waarvan je denkt dat dit bij de vereniging bekent is, neem dan contact op met de Ledenadministratie.

Wanneer je ingelogd bent, krijg je de eerste keer al je eigen gegevens te zien. Dit is ter controle. Onderin wordt gevraagd welk privacy niveau je in wil stellen. Stel deze a.u.b. in met Open. Het enige dat je daarmee doet is je foto, naam, team en spelerscode openbaar stellen. Dit heb je ook nodig om je digitale spelerspas te kunnen tonen voor een wedstrijd als de scheidsrechter daar om vraagt. Tegelijk ben je met Afgeschermd ook voor je coach en medespelers niet te zien in de app, dan kun je lastig opgegeven worden voor een wedstrijd.

Veel succes dit seizoen, ook als je moet fluiten of tafelen.